Още 30 души започват работа по проекта Патронажна грижа + в

...
Още 30 души започват работа по проекта Патронажна грижа + в
Коментари Харесай

Още 30 души започват работа по проект на Община Видин

Още 30 души стартират работа по проекта „ Патронажна грижа + в Община “ за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, процедура „ Патронажна грижа + “.
Хората получиха трудовите си контракти през днешния ден от кмета на общината доктор Цветан Ценков и заместник-кмета по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова. „ Искам да напомня, че единствено в границите на една седмица Община Видин сътвори трудова претовареност за над 90 наши съграждани по този план и по още един – „ Заедно за по-добър живот “ – сподели Борисова при откриването на събитието в залата на Общинския съвет. Тя акцентира, че в един от най-важните цели на общинското управление се трансформира обезпечаването на претовареност.
 Община Видин подменя отоплителни уреди с по-екологични Община Видин подменя отоплителни уреди с по-екологични
Първият стадий от плана на Община Видин за замяна на отоплителни уреди с по-екологични се извършва с бързи темпове. Това е написано н...
Преди да връчи трудовите контракти, кметът поздрави назначените на работа и също означи, че измежду главните цели на неговия екип към този момент предпочитана е заетостта. „ Надявам се тази година да е основна от позиция на финансовите компликации, които изпитваме, само че последният отчет на Министерството на финансите подсказва, че Общината се развива вярно. Твърдя, че съвсем всички течове успяхме да ги запушим на тоя стадий. По отношение на заетостта -естествено, че обществената активност и общественото дружество, което направихме в края на предходната година, ще имат по-сериозен резултат върху хората. Да намерят прехранване, да се преквалифицират, да бъдат потребни на себе си, на своите фамилии и на нашия роден край “ – разяснява доктор Ценков. Той съобщи за следващ път, че чака тази година да бъде преломна във връзка с вероятността не Общината да бъде главният шеф, както в тази ситуация, само че да се даде късмет на всеки вложител, който би пристигнал във Видин и може да разкрие работни места.
При представянето на главните цели и действия по Направление 1 на плана Борислава Борисова изясни, че услугата се дава за минимум 158 души, като в същото време изрази убеждението си, че ще бъдат обгрижени доста повече от този брой. Целевите групи са хора над 54 година с ограничавания или в неспособност за самообслужване; лица с увреждания и техните семейства; възрастни в риск, които в обстановката на пандемия са дефинирани като лица според от грижа заради увреждане, устойчивост или за водене на самостоятелен и независим живот; лице или член на фамилията му, сложено под карантина по отношение на COVID-19; уединен родител с дете/деца до 12 година, в неспособност да остави децата си сами. Хората, които стартират работа по плана за патронажна грижа са на служба домашни помощници, обществени служащи, медицински експерти, психолози, диспечери и други
На потребителите ще бъдат предоставяни медицински услуги като премерване на кръвно налягане, слагане на инжекции, надзор върху приема на медикаменти и др.; психическа поддръжка, ориентирана към възобновяване и обществена интеграция; доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, в това число медикаменти (закупени със средства на потребителите), възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (също със средства на потребителите). Заедно с трудовите си контракти лицата получиха и документи от образование, извършено директно преди пускане на патронажната грижа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР